Jag har arbetat som frilansfotograf sedan jag startade eget 2007, men har arbetat som professionell fotograf sedan 1995. Tack vare tidigare arbete för bl.a. dagstidningar och bildbyråer har jag en bred erfarenhet från många olika typer av fotouppdrag.

Med tiden har mitt fotografi blivit särskilt inriktat på porträtt och reportage. I mina dagliga möten med olika slags människor utvecklas förutsättningar för att tillsammans våga pröva nya bildidéer.

Jag har min studio i Sockerbruket vid Älvsborgsbron i Göteborg men fotograferar ofta ute på plats, många gånger med kort varsel och för en kund med ont om tid. Det gäller att vara påhittig, smidig och att använda både miljön och det som äger rum i omgivningen för att skapa en unik bild. Kombinationen av fotografi och problemlösning är det som stimulerar mig. Varje uppdrag är exklusivt och en ny utmaning.

Exempel på kunder: AB Framtiden, Bostads AB Poseidon, Bostadsbolaget, Energiföretagen Sverige, Familjebostäder, Fastighetsägarna, Göteborg Film Festival, Linderoths, OTW Communication, Springtime-Intellecta, Sweco, Svenska Institutet, Sveriges Television, Teknikföretagen, Vision

Foto: Ola Kjelbye

© Sofia Sabel Fotografi AB
+46 736 404488